ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ГЕРОЇВ КРУТ

2024.01.29 22:01

Щорічно 29 січня Україна відзначає День пам’яті Героїв Крут. Цього дня ми віддаємо шану стійкості та мужності молодих хлопців, які у свій час так само, як і сьогоднішні захисники України, стали на захист української держави та зупинили нападника.

Тематичний захід, присвяченій цій події, відбувся сьогодні у бібліотеці нашого ліцею та розпочався з хвилини мовчання. До КПТМЛ був запрошений колектив юних танцівників із яскравим і зворушливим номером.

Бібліотекарка КПТМЛ, Лариса Дородонцева, відмітила важливість цієї пам'ятної дати, як символу боротьби за незалежність України у різні часи та ознайомила присутніх з тематичними експозиціями, які були представлені у бібліотеці.

На зустрічі виступив вчитель історії Сергій Грек. Він висвітлив цікаві та рідкісні факти з історії про Бій під Крутами. Також згадали українських письменників, які у своїх творах закарбували пам'ять про цю страшну подію і, як зазначила вчитель літератури Мирослава Пелешенко, - створили тим самим вічну пам'ятку суспільству про героїзм та волелюбність української нації.

Наприкінці усі присутні запалили свічки, вшановуючи пам'ять загиблих захисників.