Підсумкове заняття школи розвитку ІТ-компетентності,

2024.05.31 13:20

30 травня відбулося підсумкове заняття школи розвитку ІТ-компетентності, проведення якої організував НМЦ ПТО у Дніпропетровській області. Керівником школи стала кращий працівник методичного центру в березні і квітні Тетяна Миколаївна Мавдрик. Заняття тривали з вересня по травень, але було так цікаво, що час сплинув непомітно. І шкода, що час підсумкового заняття обмежений – скільки напрацювань і досягнень було оприлюднено, і скільки ще ми не побачили і не почули!

Людина тільки там чогось досягає, коли вона вірить у свої сили. Пані Тетяна вірить в свої сили і заставляє вірити нас, слухачів, а це немала команда –  93 особи, серед яких 9 відсотків – члени адміністрації закладів освіти, 60 –  педагоги і 30 відсотків      майстри виробничого навчання!   Ми навчилися працювати з різними застосунками та платформами - OBS Studio, Padlet, Canva,  Edpuzzle, Kahoot!... Генерували креативні QR-коди, розгадували веб-квести, оформили власне портфоліо, навіть електронну книгу будь-якого  напрямку навчились створювати! Всього не перелічиш. Треба бути учасником цього процесу навчання, щоб зрозуміти, як це необхідно для нашої роботи! Пані Тетяно надихає нас своїм відношенням до того, що вона робить. Відкрита для спілкування,  завжди готова допомогти, щира і відверта – ось який у нас керівник. Вона горить сама і запалює наші світильники. Дуже важливо, що, прослухавши матеріал на занятті, ми цю теорію  застосовуємо на практиці: «Ой, не виходить. Що тепер? Ой, вийшло! Що тепер?»

Галілео Галілей стверджував: «Не можна людині дати знання, можна їй тільки допомогти відкрити ці знання». І ці відкриття ми робили завдяки Тетяні Миколаївні.

В новому навчальному 2024-2025 році знову стартує Школа розвитку ІТ-компетентності. Освіта – це скарб; праця – ключ до нього. Ми, слухачі, отримали і скарб, і ключ до нього. Але вдосконаленню немає меж. І я думаю: «А чи не записатись знов на заняття в цій Школі?»

                            Вдячний слухач Школи розвитку ІТ-компетентності Надія Либа.